Nieuws

 


        

Start RPC seizoen 2023-2024



Het is weer bijna zover, want in de eerste week van oktober starten we weer met het nieuwe seizoen! We gaan dit seizoen van start met 7 teams. Helaas is het team van de Rex noodgedwongen gestopt, maar daar is een nieuw team (met oude bekenden) voor teruggekomen: Breakin2. De wedstrijden zullen op korte termijn zichtbaar worden op de site.

Opbouw seizoen
We spelen dit seizoen een dubbele 8-ball competitie (14 speelweken) en enkele allround (5+2 speelweken) en 9-ball (5+2 speelweken) competities. In tegenstelling tot afgelopen seizoen zullen we weer finaledagen organiseren voor de 9-ball en de allround.

Finaledagen
Voor de 9-ball finaledag mikken we op januari en op die dag zullen we de laatste 2 ronden van de 9-ball competitie spelen, waarna de einduitslag bekend zal zijn. De allround finaledag zal aan het einde van het seizoen plaatsvinden en ook hier zullen we op die dag de laatste 2 ronden van de competitie (allround) spelen, waarna ook hier de einduitslag bekend zal zijn. De exacte datums zullen zsm gecommuniceerd worden.

Aanpassing allround
Er is besloten om de racelengte bij 8-ball en 10-ball bij de allround op te hogen naar de 5, zodat deze gelijk is aan de 9-ball en ook aan de reguliere 8-ball competitie. Het nieuwe wedstrijdformulier voor de allround is hier te downloaden.

Handicap
Op basis van de uitslagen van afgelopen seizoen zijn waar nodig ook de handicaps aangepast. Net als vorig seizoen werken we met A-, B- en C-spelers, waarbij B-spelers 1 frame voor krijgen en C-spelers 2. Voor nieuwe spelers hebben wij als bestuur de handicap zo goed mogelijk ingeschat.

Contributie
Het bestuur heeft besloten om dit seizoen geen teamcontributie te heffen. De individuele contributie van 10,- per speler geldt dit seizoen wel! De penningmeester zal hier binnenkort op terugkomen.
(11-09-2023)